Advies

Advies over effectief inzetten van leren & ontwikkelen in jouw organisatie
Wanneer & hoe haal ik het beste uit mijn medewerker naar boven? Hoe bereik ik hiermee een betere performance en effectiever gedrag?
Als leerpartner adviseer ik je over het effectief inzetten van leren en ontwikkelen binnen jouw bedrijf of organisatie. Aan de hand van het Open Leergesprek Canvas zetten we de huidige leersituatie van jouw organisatie uiteen. Wat is er nu echt nodig en voor wie?
Hiermee wordt de leervraag scherp geformuleerd. Alleen dan krijg je het beste leerresultaat.

Leren moet praktisch zijn en een doel dienen, het gaat om groei en ontwikkeling van medewerkers, teams en gehele organisaties.
Als uitgangspunt voor betere performance op de werkvloer wordt het 70-20-10 model (Jennings, 2020) gebruikt om tot een ideale mix aan leeroplossingen te komen. S
amen kijken we wat de perfecte balans is tussen inspanning, effectiviteit en rendement van leren en ontwikkelen. Een praktisch en overzichtelijk leerplan wordt gevormd passend bij de omvang en belang van het project.
Vooraf denken we na over wat het aantoonbare resultaat gaat zijn en hoe we deze gaan meten en borgen in de aanwezige processen. Wat wil je (echt) graag leren, hoe ga je dit meten en wanneer ben je tevreden? Wie is de deelnemer die gaat leren? Wat weten ze al en welke voorkeursstijl in leren hebben ze? Kortom enkele praktische stappen om te komen tot een concrete leerinterventie. Een training in een bepaald onderwerp is zo gedaan, er is een ruim aanbod mogelijk. Maar de echte leervraag helder krijgen is een vak apart. Samen komen we van werkplek tot leerplek, waar dag-dagelijks praktisch leren ervaren kan worden aan de hand van microlearnings, e-learning en performance support.


ONTWERPEN EN ONTWIKKELEN